Koldbrann 99K 2022 - BUK99

Read the race report and see our pics & vids on Facebook

Koldbrann 99K 2022 race result

Endelig klarte vi å fullføre våre engang vinter konkurranse, ja det blir ikke flere utgaver av Koldbrann 99K - BUK99 - men mest sannsynlig en erstatning i nær området (Østfold) av Bèrghem Ultraløperklubb. Løpet er kvalifisering til Gaea Norvegica Trail 600K 2025.

Vi hadde 19 påmeldte men kun 7 i starten (pga forskjellige årsak), værmelding var veldig positiv for løpere men ikke som forventet av klubben, mildt være og lite nedbør gjør at konkurranse ble en god del enklere slik at bruk på truger ble redusert fra ca 80% til ca 40-50%.

Løpet startet på fredag kl.20:00 rett ved Eidsvoll Skibladner brygga, det var ca -4C og klar himmelen , de første 9 km har foregått på asfalt isveier da begynner en god blanding av snødekket skogbilveier og blåstier til DNF2 MALUNGEN(45 km).

Yngve Øyeflaten tok ledelse med engang og holdte det til ca km 65, dette gjorde livet enklere til alle andre deltakere slik at de trengte ikke brydd seg om navigering eller tråkke på ny spor i snøen.

Løpet gikk smertefritt for alle til DNF2 MALUNGEN (sjekkpunktet måtte flytte til Malungen Gjestegård pga stedet var ikke brøytet) hvor alle klarte å være framme der mellom 9-11 timer; da man ble tatt i mot med bål og varmstue (i klubbsbil), påfylling av vann, kaffe, varmkakao.

Alle tok god tid med å bytte klær, spise, drikke og varme seg opp foran bålet ; temperatur i området gikk ned til -12C og soloppgang begynte å lyse…….

Derfra begynner den meste krevende del av løypa hvor man har ikke noe valg enn å bruke truger for minst 25 km i strekk, med snødybde mellom 40-100 cm.

Mellom DNF2 og DN3 er vel ca 40km og alle har brukt mellom 12-14 timer, så det sier mye om løpet!

Fra Tingstadkoia (km 65) de første 4 løpere traff og tok en hvilepause alle sammen og derfra det begynte konkurransen til hvem som skulle vinne.

Leif Abrahamsen begynte å lede mens Cato Pettersen og Yngve Øyeflaten ligger ca 1 km bak og deretter Håvard Huru Bergene med noe få hundremeter.

Like før DNF3 ROKOSJØEN(km 85) Leif Abrahamsen rotet seg bort og ble kjørt forby av både Yngve Øyeflaten og Cato Pettersen.

Men….det var ikke ferdig enda siden Leif Abrahamsen tok en Northug noen km etter Rokosjøen og holdte den førsteplassen til mål 💪 med e imponerende tid på 27:10:29.

Cato og Yngve kommet framme samtidig med tiden 27:30:35.

Håvard Huru Bergene klarte på 28:46:19.

Øystein Jack Næss og Erling Furunes med tiden 30:46:07.

og ikke minst den siste og tøffere man Jørgen Grøndal med tiden 31:15:31 ; Ja de som holder lengst uten å gi seg er egentlig de tøffeste 💪

Gratulerer til alle som er fullført altså 7 på 7!!!

Ny rekord for en de tøffeste Bèrghem Ultra konkurranser 🧐 og ikke minst…alle er kvalifisert å melde seg på et lettelse løp:

  • Gaea Norvegica Trail 600K 2025 😁
  • Åkersætra 666 - 2022 blir neste kvalifiseringsløp, et løp som ingen har fullført i hele historia av alle Bèrghem Ultra 100 miles løp, så det er bare å bli med

 

Looking for a different race result?