Åkersætra 666 2020 - 100 miles from Åkersætra to Furuberget

DNF for all competitors.

  • Amund - 85 km
  • Jørgen - 85 km
  • Johan - 85 km
  • Tommy - 85 km
  • Øyunn - 75 km
  • Cato - 75 km
  • Daniel - 36 km

Løpet startet kl.8:00 på morgen og nybegynner Amund tok snart ledelse, følger trioen Cato,Tommy og Johan, bakerst løper Daniel , Jørgen og Øyunn.

CP1 BRINGBU km 36 (fristen 6 timer)

Her kommer først Amund med god fart etter neste 5 timer, ca halvtime senere kommer Cato,Tommy og Johan som koste seg ved Birkebeinkildevann 2 km fra sjekkjepunkt, Jørgen brukte ca 5:30 mens Øyunn var egentlig 16 minutter for seint men hun fikk love å forsette så lenge hun skulle klare fristen på 15 timer ved CP2 KORPERUD, Daniel ble den første DNF.

Mørketiden startet ca kl.18:30 så alle deltakerne må ta frem hodelykta, på CP2 Daniel har satt opp en telt med varmen og julelys rundt hele området, med tilbud på varme drikker for deltakerne, dette var ikke planlagt fra arrangøren men det ble godkjent.

Første mann til CP2 var nok Cato som tok i slutten en snarvei pga en kneskade (DNF nr.2). Amund ankommet med tide 13:16 og forsetter mot CP3 uten å ta noe pause.

Jørgen klarte på 13:58 og Tommy med Johan klarte på 14:08, alle 3 stoppet for å bytte med tørre klær og litt varm drikke. Jørgen startet igjen etter halvtime pause mot CP3 , da venter vi i spenning om Øyunn skal klare fristen på 15 timer.

Ca 15 minutter før fristen Øyunn ringte for å spørre hvilken retning hun skal ta og vi forklarte å følge GPS retningen for å krysse Øksna elva(den eneste sted hvor var mulig å krysse ,vannføring var ok og trigd for å krysse) eller det er bare å ta brua rett til CP2 som alternavite rute.

10 minutter senere kommet Øyunn helt gjennombløtt, hun datt i elva rett ved siden av bruen ellers noen få meter, vi aner ikke årsaken at hun valgte å ta en ukjent sti som var ikke på den riktig rute, men løpet er kjørt nå. Kroppen hennes var helt nedkjølt da måtte vi ordne transport til hotellet så fort så mulig. Det er er vært ganske skremmende men det gikk bra i slutten.

Tommy og Johan var klare og startet igjen mot CP3. Klubbenbil var klar til å kjøre mot CP3 BRUMUNDKAMPEN (km 100). Dessverre ikke noen klarte å forsette etter Budor (km 85) så det ble DNF for de siste 4 deltakerne. Vi vil takke stor våre dagens medhjelper Terje og Daniel & Co. for den koselig partytelt på CP2 KORPERUD.

N.B. Det ble lagt en gruppe fra våre DNF deltakerne: “Vi som krever Åkersætra 666 i 2022”.